15 grappige dingen die je herkent als HSP

By Leonie
In HSP
16/06/2021
3 min read

In een wereld vol prikkels kan het soms lastig zijn om je weg te vinden als hoogsensitief persoon. Maar als er één ding is waar we invloed op kunnen uitoefenen, dan is het onze kijk erop. De eigenschap levert me namelijk ook veel hilarische momenten op! Ik ben benieuwd of jij ze ook herkent.

Deze dingen herken je vast als HSP zijnde:

#1 Als iemand een verhaal vertelt zie je gelijk het hele verhaal voor je. Dit levert grappige beelden op. En al helemaal wanneer iemand er een grap over maakt.

#2 Ga je op pad voor een leuke activiteit? Dan moet je deze twee keer plannen. Eén keer voor de activiteit zelf, de dag daarna om op te laden.

#3 Je weet hoe grappig en bizar je eigenlijk klinkt als je andere mensen vertelt dat je de hele nacht naar het plafond ligt te staren als je nú een kop koffie drinkt. Zelfs een ijskoffie durf je eigenlijk niet aan.

#4 Direct reageren op e-mails en berichtjes lukt je niet. Je hersenen hebben – op de een of andere onverklaarbare manier – tijd nodig om het te verwerken?

#5 Vast haar of het dragen van een haarband is vrijwel onmogelijk omdat het je steevast hoofdpijn of haarpijn oplevert. Je wordt helemaal blij als je iemand spreekt die deze variant van hoofdpijn herkent.

Grappige dingen HSP | Lieflijk Leven

#6 Dat moment dat je vriend je met een schuin oog aankijkt omdat je alweer een potje zit te janken bij een film. Bij een happy ending is het zelfs nog erger.

#7 Je houdt van routine, maar vindt routine tegelijkertijd ook weer saai.

#8 Je moet vaak ook wel lachen om alle tegenstrijdige eigenschappen die je hebt. Hoe chaotisch en tegelijkertijd gestructureerd kun je zijn?

#9 Tijdens het herorganiseren van de onderste la van je televisiekastje realiseer je je dat je eigenlijk bezig was met het schoonmaken van de badkamer en dat je de slaapkamer ook overhoop hebt gehaald. Afleiding alom!

#10 Je hebt veel tijd voor jezelf nodig, zonder enige sociale interactie. Maar teveel op jezelf is ook weer niet de bedoeling.

“Als HSP heb je ontzettend veel mooie eigenschappen!
Ga ze beschouwen als een kracht in plaats van een last.”

#11 Door je verbondenheid met alles wat leeft ben jij de redder in nood voor dat kleine insectje dat een ander dood wil maken. Deze diertjes hebben ook recht van leven!

#12 Je beste vrienden hoeven hun zinnen soms niet eens af te maken. Je weet al wat ze bedoelen. Uit beleefdheid laat je ze wel altijd uitpraten. Dat dan weer wel.

#13 Als je bij een bekende op bezoek gaat verheug je je nog het meest om hun leuke huisdieren weer te zien. Vooral degene die net een puppy in huis hebben gehaald. Té schattig voor woorden.

#14 Mensen in je omgeving kijken niet meer raar op als je met een nieuw (creatief) idee aan komt.

#15 Je schrikt op als iemand je ineens een vraag stelt. Wij hoogsensitieve vrouwen hebben namelijk een heel sterk associatievermogen. Als iemand een verhaal begint te vertellen dwaal je al snel af. Onhandig knik je ‘ja’ in dit hoop dat dit voldoende is..

En, kon jij je in aantal van deze dingen herkennen? Of is er iets anders wat je hebt meegemaakt door je HSP zijn? Laat het dan zeker hieronder weten in de comments!

Wil je meer weten over HSP? Klik hier om er meer over te lezen.

Foto Leonie
Hi ik ben Leonie | Lieflijk Leven

Creatieveling, introvert en HSP, gek op schrijven, creëren, alpaca’s, thee en persoonlijke ontwikkeling.

In mijn persoonlijke reis naar meer zelfliefde en balans heb ik veel geleerd over mindset, hoogsensitiviteit en jezelf vinden. Deze tips deel ik graag met je, zodat ook jij meer in je kracht komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.